Soorten noodverlichting voor uw onderneming

Noodverlichting is een vorm van verlichting dat automatisch wordt ingeschakeld bij het uitvallen van de stroom. Welke noodverlichting is voor u de juiste? In dit artikel vertellen wij u over de verschillende verlichtingen.

Vluchtroute verlichting

De vluchtrouteverlichting moet zeker stellen dat de vluchtmogelijkheden goed worden herkend. Dit licht brandt alleen in het geval dat de netspanning uitgevallen is. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan EHBO-kasten, trappen en nooduitgangen.

Anti-paniekverlichting

Deze verlichting, de naam zegt het al, dient paniek onder de mensen (medewerkers) te voorkomen. Het dient mensen in staat te stellen weg te wijzen naar plekken waar personen samen kunnen komen, zoals vergaderzalen, expositieruimtes en kantines. Bij de anti-paniekverlichting is het belangrijk dat er een minimale hoeveelheid licht aanwezig is.

Werkplekverlichting

Deze verlichting dient er voor te zorgen dat personen die door het wegvallen van de verlichting in een mogelijk gevaarlijke situatie verkeren, voldoende licht hebben om een kritiek proces af te sluiten en na het sluiten veilig te kunnen vluchten. Denkt u hierbij aan plekken waar er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Noodverlichting kan grote gevolgen voor uw onderneming, medewerkers en klanten voorkomen. Wilt u meer weten over de verschillende noodverlichtingen of wat Mazurel voor u op dit gebied kan betekenen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons op 0299 - 42 10 24.