Noodverlichting en vluchtwegsignalering

De noodverlichting en vluchtwegsignalering moeten goed op orde zijn. Iedereen moet in geval van nood duidelijk kunnen zien waar de nooduitgangen zich bevinden en welke route zij daarvoor moeten afleggen.

De noodverlichting en vluchtwegsignalering dienen goed op orde zijn. Iedereen moet in geval van nood duidelijk kunnen zien waar de nooduitgangen zich bevinden en welke route zij daarvoor moeten afleggen. Ook als de stroom uitvalt of er rookontwikkeling plaatsvindt. De noodverlichting wordt in de meeste gevallen periodiek gecontroleerd door de brandweer. Deze controle is verplicht gesteld door het Bouwbesluit. 

Diverse soorten noodverlichting

Er zijn verschillende soorten noodverlichting. Vluchtrouteverlichting zorgt ervoor dat de vluchtmogelijkheden worden herkend en dat deze veilig kunnen worden gebruikt. Anti-paniekverlichting dient om paniek te voorkomen, zodat mensen zich kunnen oriënteren op de vluchtroute. De verlichting van werkplekken met een verhoogd risico is voor mensen die zich, zodra de verlichting wegvalt, in een gevaarlijke situatie bevinden. Deze noodverlichting moet voldoende licht geven om een kritiek proces af te kunnen sluiten en om vervolgens veilig te kunnen vluchten.

Als het gaat om noodverlichting en vluchtwegsignalering wordt er een logboek geëist. Hierin moet het onderhoud van de noodverlichting worden bijgehouden. Mazurel kan dit onderhoud voor u verzorgen en zorgt er daarnaast voor dat het logboek goed wordt bijgehouden.

Hoe de noodverlichting bij u in het gebouw aangelegd moet worden hangt af van een aantal factoren. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem voor een passend advies contact met ons op. Bel 0299 42 10 24 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Certificatie

VCA
Techniek Nederland
Sterkin
KViNL

Meer informatie

Decoratieve verlichting gemonteerd

Lichtinstallatie in diverse T-Mobile winkels.

Winkelinstallatie Stella fietsenwinkel in Leeuwarden. 

Wij hebben 18 winkels mogen installeren in Amsterdam The Style Outlets.