Onderhoudstips elektrische installatie

Een onderneming is nergens zonder een goede en veilige elektrische installatie. Het is essentieel voor de verlichting, verwarming, ventilatie en beveiliging binnen uw bedrijf. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het van groot belang is om de installatie goed te onderhouden. Wij hebben de belangrijkste onderhoudstips op een rijtje gezet.

Zekering 

Als de zekeringen regelmatig vervangen moeten worden is dat een probleem. Dit betekent namelijk dat de installatie overbelast is. Laat een monteur de installatie inspecteren om de oorzaak van dit probleem in kaart te brengen.

Tips

Hieronder geven wij een aantal tips om de veiligheid en continuïteit van uw elektrische installatie te vergroten. 

  • Leg niet teveel kabels in een kabelgoot.
  • Voer maandelijks een controle uit op de aardlekschakelaars.

De aardlekschakelaar is één van de belangrijkste onderdelen van uw groepenkast. Het schakelt de stroom uit bij storingen en biedt bescherming bij kortsluiting.

  • Laat de elektrische installatie op z’n minst één keer per jaar inspecteren door een erkend installateur.
  • Laat stof en vocht uw elektrische installatie niet kortsluiten. Door eens in de zoveel tijd een doekje over de installatie te halen en de schakelkast goed af te stoffen kunt u grote problemen voorkomen.
  • Zorg dat het niet mogelijk is om per ongeluk onderdelen van de installatie aan te raken, zodat niemand zichzelf onder stroom zet.
  • Zorg dat alle tekeningen en uitlegverwijzingen up-to-date zijn. Nadat er aanpassingen aangebracht zijn aan de elektrische installatie worden wijzigingen aan de tekeningen gemakkelijk vergeten.
  • Maak in ruimtes waar gas- en stofvorming kan ontstaan gebruik van explosieveilige armaturen en schakelaars.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u vragen over het onderhouden van de elektrische installatie van uw bedrijf? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0299 42 10 24 of gebruik te maken van ons contactformulier.