Intercomsysteem

Met een intercomsysteem is het mogelijk om van een afstand met elkaar te communiceren via een geluid- en/of beeldverbinding. Intercomsystemen worden vaak gebruikt bij appartementencomplexen, flats en bedrijfspanden. Dankzij dit systeem kunt u op afstand communiceren en kijken wie u wel of niet binnen wilt laten in uw pand of woning.

Intercomsysteem aansluiten

Intercomsystemen kunnen op verschillende locaties op een andere manier van toepassing zijn.

Flats en woningen

In appartementencomplexen en flats wordt veel gebruik gemaakt van intercomsystemen. Vaak komt een spreek- en luisterverbinding tot stand na het invullen van een huisnummer. Zo kan iedere bewoner zelf bepalen of iemand het gebouw wel of niet mag betreden. De kans dat ongewenste gasten niet binnen komen is op deze manier veel groter.

Kantoorgebouwen

Intercomsystemen zijn voor bedrijfspanden en kantoorgebouwen geschikt als toegangscontrole. Zo bepaalt u zelf wie er wordt toegelaten en kunnen klanten gemakkelijk doorverwezen worden naar bijvoorbeeld de receptie. Bij veel bedrijven is er geen controle over de toegang van het pand. Door gebruik te maken van een hek of toegangspoort is er al enige controle, maar een nadeel hierbij is wel dat u steeds voor iedere klant het hek of de slagboom moet  openen. In deze situatie is een intercomsysteem de beste oplossing. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over een intercomsysteem voor uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0299 42 12 24 .