Installaties in de retail

Een goede installatie van systemen is zeer belangrijk in de retail. Zo moet het alarm aanslaan wanneer er gestolen of ingebroken wordt. Voor de veiligheid van werknemers is het essentieel dat de camera’s het naar behoren doen. De producten moeten goed verlicht worden en de kassa’s mogen nooit falen. Een goed geïnstalleerde klimaatbeheersing draagt bij aan de klantervaring. Daarbij is het van positieve invloed op de gezondheid van uw werknemers, wat resulteert in minder afwezigheid in de vorm van ziekte.

Alarm

Te vaak hebben winkeleigenaren te maken met inbraak of een poging tot. Naast emotionele schade levert een inbraak vaak ook schade aan de winkel op. Goederen worden buitgemaakt en gevoelige informatie kan in verkeerde handen belanden.

Een alarmsysteem schrikt inbrekers af op het moment dat de inbraak gepleegd wordt. U kunt er echter ook voor kiezen om een stil alarm te laten installeren. Dit alarm maakt geen geluid, maar stuurt direct een signaal naar de meldkamer. Zo kunnen betrokkenen en hulpdiensten snel actie ondernemen tegen de indringers.

Beveiligingscamera’s

Goede camerabeveiliging is onmisbaar in de retail. Het helpt om winkeldieven te betrappen en in het ergste geval om overvallers te identificeren. Het grootste voordeel van beveiligingscamera’s is echter dat het preventief werkt.

Verlichting

In de retail is goede verlichting erg belangrijk. Een goede verlichting draagt bij aan het koopgedrag van de consument. Het kan klanten de winkel in lokken en ervoor zorgen dat zij langer blijven en meer besteden. Tal van onderzoeken wijzen uit dat de waarde van goede verlichting als marketinginstrument niet te onderschatten valt. Verlichting kunt u zo uitgebreid of minimaal maken als u zelf wilt. Of het nu gaat om een paar spots in het plafond of om een compleet lichtplan waarin producten specifiek verlicht worden.

Klimaatbeheersing

Door klimaatbeheersing slim toe te passen voelen klanten zich op hun gemak in uw winkel. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van klimaatzones. Is het erg koud buiten en dragen mensen een dikke jas? Dan zorgt goede klimaatbeheersing ervoor dat de temperatuur in de winkel niet te hoog is. In het pashokje wordt de jas uitgetrokken, hier mag het dus best wat warmer zijn. Op deze manier creëert u optimaal comfort in de zaak.

Overige installaties

Wilt u meer lezen over installaties voor de retail? Bekijk dan onze retailpagina.

24-uurs service

Mazurel heeft voor haar cliënten in de retail een speciale 24-uurs service en storingsdienst. Winkels met een storing of andere problemen kunnen 24/7 terecht bij Mazurel. Voor vele winkelketens hebben wij de installatie mogen verzorgen.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat wij nog meer kunnen betekenen op het gebied van installaties voor de retail? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of door te bellen naar 0299 42 10 24.