Elektrische installatie laten keuren

Eens in de zoveel tijd moet de elektrische installatie in uw bedrijf worden gekeurd. Laat dit door een gecertificeerd bedrijf doen, zoals Mazurel. Onze inspecteur maakt een rondje door het bedrijf en keurt de elektrische apparatuur. De inspecteur zal u tips geven om de brandveiligheid te verbeteren binnen het bedrijf. Na het bezoek zal de inspecteur een rapportage maken waarin u kunt zien of de installatie aan alle veiligheidseisen voldoet. Wanneer dat niet het geval is kunt u in het rapport lezen welke gebreken verholpen moeten worden.  

NEN 3140

NEN 3140 is een Nederlandse norm die alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500V gelijkspanning.

Elektrische installaties en apparaten moeten veilig zijn en werkzaamheden hieraan moeten veilig worden uitgevoerd. NEN 3140 geeft een richtlijn waar bedrijven zich aan moeten houden om aan de wet te voldoen en de werkzaamheden veilig uit te voeren. Mazurel volgt de eisen van NEN 3140 op en voldoet daarmee aan de relevante wet- en regelgeving.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het keuren en onderhouden van uw elektrische installatie of heeft u andere vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0299 – 42 10 24 of maak gebruik van ons contactformulier.